fbpx

We kunnen ons inbeelden dat er voor ouders en kinderen veel onzekerheden zijn voor de zomervakantie: Lees meer over onze aangepaste Coronaregeling

Het Land van Ny is een klein, onafhankelijk staatje in de Ardennen. Hier is de tijd blijven stilstaan. Langs de grote toegangspoort onder de statige toren betreed je de binnenkoer van de kasteelhoeve “Château Ferme de Ny”. Je waant je terug in de Middeleeuwen, tijd van de ridders, jonkvrouwen, narren en tal van anderen. Tussen de kippen en konijnen, varkens en schapen, koeien en paarden die verblijven in de bijgebouwen voelt iedereen zich hier boer of boerin in hart en nieren. De 125 ha weilanden en akkers rondom de kasteelhoeve worden biologisch bewerkt. In de uitgestrekte bossen vinden niet alleen heksen en tovenaars hun toevlucht, maar ook vogelvrijverklaarden en draken! Gelukkig houden de boswachters een oogje in het zeil. Het Land van Ny staat onder het beheer van Joss en Bieke Van Reeth en hun 5 kinderen.

Welkom in Het Land van Ny!


Een Nyeriaan is een inwoner van het Land van Ny


Sommigen onder hen wonen in de kasteelhoeve, anderen verblijven in de bossen rondom. Allen beschikken ze over gezond boerenverstand. Voor hen betekent dat in de eerste plaats respect voor elkaar, voor de natuur, voor de Aarde waarop we leven. Elk van hen heeft heel wat ervaring opgedaan in zijn of haar bezigheden en ze nemen iedereen die wil ook graag mee op ontdekkingstocht door hun boeiende wereld. Zich amuseren en nieuwe dingen (aan)leren, dàt vinden ze fijn. Het Geslacht van de Nyerianen heeft een stamvader die samen met zijn familie de grote Kasteelhoeve bewoont en altijd op post staat tijdens de kinderkampen.

 

 

Joss

Joss Van Reeth (1960˚), de stamvader

Hij beschermt en zorgt voor het Land van Ny en houdt de teugels altijd stevig in handen. Als landbouwer heeft hij vooral aandacht voor de biologische landbouw en zijn mooie kudde Salers-koeien. En natuurlijk ook zijn IJslandse en andere paarden, die hij africht. Hij combineert Kracht en Inspiratie en herstelde de vervallen Kasteelhoeve van Ny en de omliggende domeinen in de schoonheid van vroeger. Hij leeft zich graag uit te paard, ook tijdens het zomerspektakel dat hij samen met de hele familie bedacht en elk jaar opnieuw deed kletteren.
Hij is de stuwende kracht achter de Ponykampen. Hij zorgt er voor dat alle paardjes maar al te graag de kinderen van het Ponykamp gelukkig maken.


Bieke

Bieke De Pooter (1961˚)

De goedlachse Kasteelvrouwe aan Joss’ zijde en moeder van hun 5 kinderen. Ze stond in het onderwijs, maar is ook een gediplomeerde Chefkok! Bieke voedt en verzorgt het hart van Het Land van Ny en zorgt ervoor dat iedereen zich goed voelt (én heel lekker eet!). Zij houdt zich vooral bezig met de organisatie en administratie van de kinderkampen en de schoolbezoeken, want kinderharten vult ze graag. Zij is steeds in de buurt om in te springen waar nodig.

 

seppe

Seppe (1983˚)

Vormt een sterk team met zijn vader op de boerderij met koeien en paarden.

 

 


Frauke

Frauke (1984˚)

Verliet ook reeds het ouderlijke nest om in Rendeux een nieuw gezin te stichten samen met haar vriend Jacques.
Zij zijn de trotse ouders van Marius (˚2006), Noé (˚2008) en Jules (˚2014). Deze twee oudste bengels komen graag op Kinderkamp in het Land van Ny. Frauke werkt mee aan de voorbereidingen en vlot verloop van de Kinderkampen.

Anke

Anke (1988˚)

Je vindt haar niet vaak in België: na haar filmopleiding in Rome en haar studies in Pedagogische Wetenschappen aan de universiteit van Siena, is ze nu zelfstandig grafisch- en webontwerpster en woont met haar Italiaanse vriend, Paolo en hun kindjes Sofia (˚2014) en Emilio (˚2017) op Sicilië. Zij begeleidt het filmkamp en ook zij werkt mee aan de voorbereidingen en vlot verloop van de Kinderkampen.

 


Rikke

Rikke (1992˚)

Rikke, de jongste zoon, werkt als hoefsmid en woont in Vlaanderen. Hij zorgt er mee voor dat alle paardenpootjes in goede conditie zijn en blijven.

 


Olil (1996˚)

De jongste spruit van het gezin. Zij zit in haar Master geneeskunde aan de universiteit van Luik. Ook zij is perfect tweetalig. Toen ze drie jaar oud was, nam ze al deel aan het toernooi van haar vader (tenminste als ze er zin in had.) Zij maakt ook dit jaar deel uit van de vaste ploeg monitoren (op de foto met Sofia).