Eten

Goed eten is belangrijk als je de hele dag ravot en nieuwe dingen leert. Wij besteden er dan ook veel aandacht aan.

Eerst en vooral eten we veel verse groenten en fruit. Het rundsvlees bij de warme maaltijd is biologisch en afkomstig van onze eigen Salers-runderen. Ook melkproducten komen rijkelijk aan bod. We serveren hier geen uitgebreide menu’s waar kinderen hun neus voor ophalen, maar lekkere ‘kinderkost’.

Ook voor de vegetariërs onder de kinderen is er voldoende aanbod van verse groenten en fruit… Bij inschrijving kan u vermelden dat uw kind geen vlees eet of een specifiek dieet volgt. In de mate van het mogelijke houden we daar rekening mee. Aarzel niet ons te contacteren indien uw kind een ingewikkeld dieet moet volgen. We zien wat mogelijk is.

Van lekker eten en drinken moeten kinderen kunnen genieten. Daarom nemen we ook steeds de tijd om goed te tafelen, in een rustige en aangename omgeving en vragen we 10 minuutjes volledige stilte aan tafel. We voorzien dagelijks een dessert en een vieruurtje. We vragen de ouders dan ook uitdrukkelijk om de kinderen geen snoep mee te geven geven of op te sturen. Zo vermijden we veelsnoeperij en zelfs onderlinge conflicten.

Drinken

Bij de warme maaltijden, het vieruutje en de broodmaaltijd drinken we water.

Tijdens het ontbijt is er sinaasappelsap en (chocolade)melk.

Kinderen die tussendoor dorst hebben, mogen steeds water drinken.